dimecres, 17 d’octubre del 2012

Hospital das Bonecas


Una visita curiosa i imprescindible de Lisboa és l'Hospital das Bonecas. En el número 7 de la Praça da Figueira podem visitar un "hospital de nines" fundat l'any 1830.

Moltes botigues de joguines estan en el negoci de la venda de nines, però en el cor de la ciutat hi ha una empresa diferent que es preocupa per la relació entre la joguina i el seu infant. L'Hospital das Bonecas restaura i repara amb amor nines estimades, animals de peluix i altres joguines. Amb una avaluació minuciosa i acurada precisió - els braços es tornen a cosir, les peces fetes malbé són substituïdes, els ulls canviats - cada joguina és "sanada" i així pot tornar a alegrar els jocs dels infants o dels col·leccionistes...



















Es creu que l'origen remot d'aquest negoci prové d'una senyora gran, Dona Carlota, que, quan encara no circulaven automòbils pels carrers de Lisboa, solia seure a fer les nines a l'entrada d'un herbolari prop d'un mercat. En aquells dies, era comú veure com els nens més menuts acompanyen les seves mares o àvies a fer la compra a la plaça.

Van passar anys i el mercat va deixar d'existir, mentre els infants van crèixer, però les mares i les àvies van parlar als fills i néts que feia anys hi havia una senyora que feia i reparava les nines, i un dia va aparèixer en el mateix lloc aquesta botiga que fins i tot avui en dia, tracta de mantenir aquesta petita màgia i aquesta tradició única.

3 comentaris:

  1. Recordo que n'hi havía un a Barcelona. Es deia "Clínica Nirón", suposo que jugant amb les paraules Nina i Quirón.

    Hi havía anat amb la meva mare i no puc pas recordar on era... :-(

    Abraçades!

    ResponElimina
  2. Hola Mercè, potser és la Policlinica de Bebes (http://www.galeriesmalda.cat/es/t/Policlinica_De_Bebes/53.html) que hi ha a les Galeries Maldà que hagi canviat de nom...? Per cert, acabo de trobar aquest article sobre l'Hospital de Bonecas (http://www.titeresante.es/2012/03/12/hospital-de-bonecas-en-lisboa/) d'en Toni Rumbau que m'ha agradat molt.

    ResponElimina
  3. I m'acaben d'enviar aquest altre article dedicat a "El hospital de muñecas más antiguo de Europa": http://www.viajesalpasado.com/el-hospital-de-munecas-mas-antiguo-de-europa/

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...