dimecres, 22 de maig del 2013

Lux, el club de John Malkovich

Lux o Lux Frágil és un d'aquells llocs de la nit lisboeta que ja f força anys que està en boca dels locals i especialment dels turistes... Anècdotes sobre els controls a la porta, l'impossibilitat de comprendre els codis d'accés, les llargues cues, la sala buida o els costos d'entrada les podeu trobar en molts fòrums i de ben segur que no serà fins que ho intenteu que podreu fer-vos la vostra pròpia idea...


El que ningú podrà negar és que pels amants del clubbing una de les millors experiències a Lisboa es poder trobar-se en el seu interior i gaudir una nit i matinada amb la seva música i ambient... Lux és en part propietat de l'actor John Malkovich i des de la seva obertura és un dels locals més de moda (sobretot pel que fa a la decoració d'interiors) de tot Europa. Amb un interior espaiós decorat amb mobles funky i retro, els millors DJs punxen música a la planta baixa en una pista de ball frenètica, mentre que l'últim pis té un ambient més relaxat, amb una banda sonora alternativa.

Un balcó dóna la volta a l'edifici i amb vista sobre el riu, mentre que una terrassa al terrat és un gran lloc per veure sortir el sol a la matinada. Com cal suposar, molt concorregut els caps de setmana, de manera que la selecció dels porters és molt selectiva i toca fer llargues cues en aquests dies.



De ben segur que no sóc el primer que l'anomenaré com el club de Lisboa per excel·lència.


+ Informació:
- Pàgina web de Lux amb horaris, actuacions i altres informacions i l'adreça: Avenida Infante D. Enrique, Armazém A (Cais da Pedra a Sta. Apolónia)
- Altres clubs de nit a Lisboa


dimecres, 8 de maig del 2013

Hotels a Lisboa (1): As Janelas Verdes

A Lisboa existeix una àmplia gama de possibilitats d'allotjament, des d'hotels de luxe a d'altres més modestos però amb encant, des de les tradicionals "pensaos" a les més emblemàtiques "pousadas", des de bones "albergarias" per a joves a interessants apartaments situats a l'Alfama, Baixa o Chiado... i normalment amb un preu força atractiu per totes les butxaques i condicions...


D'entrada us recomano un cercador... A Lisboa podeu trobar 364 hotels amb el cercador de Booking que us ofereix més de dos mil cinc-cents a tot Portugal. És el meu cercador preferit d'hotels per diverses raons: té una bona secció de comentaris dels clients (que jo utilitzo sempre en el moment de decidir-me entre dos o més hotels), interessants ofertes, està en català i a més, he viatjat amb ells desenes de vegades i la veritat és que mai m'han fallat !

També podeu consultar molts més hotels a l'apartat d'allotjament de El Bloc dels Viatges, on trobareu altres companyies i cercadors com eDreams, Destinia, Hotel.info, Rumbo, Hoteles.com,Atrapalo, Budgetplaces, Lastminute, Agoda, Expedia, Tripadvisor, Hotelius, Hotelopia, Trivago, Logitravel, Hotelplease o HotelClub. I si voleu hotels "selectes" teniu a Prestigia.

A partir d'avui i en les properes setmanes, pensant ja en les vacances d'estiu, us aniré recomanant alguns allotjaments que per les seves característiques els trobo especials...

Començo per un establiment força encantador As Janelas Verdes, un hotel  de quatre estrelles situat al costat del Museu Nacional de Arte Antiga, que duu el nom de la bellíssima Rua das Janelas Verdes. El trobareu en el número 47.


Aquest edifici és un petit palauet de finals de 1700 decorat amb objectes d'art, llibres i fotografies i acull una biblioteca al terrat amb una terrassa que ens ofereix vistes sobre el riu Tajo i on es respira la tranquil·litat d'una Lisboa antiga, en concret, la del barri de Lapa, una zona d'ambaixades i edificis oficials. També disposa d'un petit jardí que afavoreix l'ambient romàntic de tot l'hotel.

Diuen que el el famós novel·lista  Eça de Queirós va viure i es va inspirar en aquest palauet per a l'obra d'una altra casa màgica, "O Ramalhete" de "Os Maias": "A casa que os Maias vieram habitar em Lisboa, no outono de 1875, era conhecida na vizinhança da Rua de S. Francisco de Paula, e em todo o bairro das Janelas Verdes, pela Casa do Ramalhete, ou simplesmente o Ramalhete. Apesar deste fresco nome de vivenda campestre, o Ramalhete, sombrio casarão de paredes severas, com um renque de estreitas varandas de ferro no primeiro andar, e por cima uma tímida fila de janelinhas abrigadas à beira do telhado, tinha o aspeto tristonho de residência eclesiástica que competia a uma edificação do reinado da senhora D. Maria I: com uma sineta e com uma cruz no topo, assemelhar se ia a um colégio de Jesuítas..."



Tots aquests motius fan que es consideri l'Hotel As Janelas Verdes com un dels hotels històrics més encantadors de la ciutat blanca...

Per tal de fer la reserva, cal tenir present que l'hotel només disposa de 29 habitacions i per tant en dates de vacances o caps de setmana acostuma a estar força ple i també cal tenir present que els seus preus corresponen a la seva categoria i història, però que encara es poden considerar prou assequibles segons els paràmetres de qualitat-preu.Per qualsevol informació sobre l'hotel podeu clicar aquest enllaç: As Janelas Verdes o visitar la seva web.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...